Alparslan Büyük Selçuklu’dan muhteşem final

Senaryosunu Emre Konuk’un kaleme aldığı dizi 61. Bölümü ile biterken Malazgirt Meydan Savaşı ile adeta izleyicilere bir görsel şölen sunacak.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi kaçıncı bölümde final yapıyor? Alparslan Büyük Selçuklu sonrası devamı niteliğinde hangi yapım ekranlarda olacak? Alparslan dizisi hangi dizinin devamı niteliğindedir? Dizi kaç bölüm devam etti? Dizide Alparslan karakterine kim hayat veriyor? Alparslan Büyük Selçuklu dizisi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızın içeriğinde. İşte detaylar....

Alparslan Büyük Selçuklu’dan muhteşem final

İlk olarak 8 Kasım 2021 tarihinde izleyicileri ile buluşan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi senaryo gereği 6 Kasım 2021 akşamı ekranlara veda ediyor. Akli Film’in yapımcılığında büyük bir prodüksiyon ile reyting rekorları kıran dizi biter bitmez hemen ardından yine Akli Film ile Pakistanlı bir şirketin ortaklığında Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi ekranlara merhaba diyecek. Senaryosunu Emre Konuk’un kaleme aldığı dizi 61. Bölümü ile biterken Malazgirt Meydan Savaşı ile adeta izleyicilere bir görsel şölen sunacak. Büyük Selçuklu Drevleti’nin devlet yapısını, siyasi olaylarını, savaşlarını ve Sultan Alparslan’ın hayatını anlatan dizi Uyanış:Büyük Selçuklu dizisinin tarih olaran öncesini anlatsa da devamı niteliğindedir. Sedat İnci’nin yönetmen koltuğunda oturduğu dizide Sultan Alparslan’a Barış Arduç hayat vermektedir. 

Final bölümünde neler oluyor?

Dizinin final bölümünde Alparslan Mısır’a doğru yola çıkar. Bu esnada Kayser Diyojen’in çok güçlü bir ordu ile Ahlat’a harekete geçtiği haberini alır. Hberi getiren Serdar Alp’tir. Diyojen ve Iraz’ın diri diri gömdüğü Serdar Alp ordan nasıl kurtulduunu da anlatır. Alparslan bir dönüm noktasındadır.Nihayet kararını verir yönünü Mısır’dan Anadolu’ya çevirir. Düşman ordusu Selçıklu’dan katbekat fazladır. Alparslan bunun fark edilmemesi için değişik planlar yapar. Roma ordusunun önemli isimlerinden General Brachamios bir çatışmada esir düşer. Alparslan Diyojen’e gitmesini istediği yanlış istihbarat hareketini başlatır. Diyojen gelen istihbaratlara kanar ve adım adım hezimete doğru yaklaşır. Ordusunun kalabalıklığına ve gücüne güvenen Diyojen ve Alparslan 26 Mayıs 1071’de Muş’un Malazgirt Ovası’nda karşı karşıya gelirler. O kıt imkanlarla fakat büyük savaş dehası ile Alparslan Diyojen’e Malazgirt’i dar eder. Ve bu şekilde Anadolu Türklerin anayurdu olur. Fakat batı dünyası aradan bin yıldan fazla geçmesine rağmen bunu hala kabellenmekte zorluk çekmektedir. 

05-11-2023
Yorumlar