Kuruluş Osman sezonu açtı

Senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın kaleme aldığı dizi ATV ekranlarında 132. Bölümü ile yeni sezona reyting rekoru kırarak girmeyi hedefliyor.

Kuruluş Osman senaristi kimdir? Kuruluş Osman’ın yapımı kim üstleniyor? Dizinin senaristi kim? Yeni sezonun ilk bölümünde izleyiciyi neler bekliyor? Kuruluş Osman hangi kanalda kaçıncı bölümü ile yayınlanıyor? Kuruluş Osman dizisi hakkında merak ettikleriniz yazımızda…

Kuruluş Osman sezonu açtı

İlk olarak 20 Kasım 2019 tarihinde izleyicilerine merhaba diyen Kuruluş Osman dizisi 2014 ile 2019 yılları arasında TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğindedir. Yapımını Bozdağ Film’in yapmış olduğu Kuruluş Osman dizisi 5 . sezona fırtına gibi girmek istiyor. Senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın kaleme aldığı dizi ATV ekranlarında 132. Bölümü ile yeni sezona reyting rekoru kırarak girmeyi hedefliyor. 

Dizi oyuncuları kimler?

Oyuncu kadrosunda Burak Özçivit, Yıldız Çağrı Atiksoy, Özge Törer, Çağrı Şensoy, Yiğit Uçan, Nurettin Sönmez, Ragıp Savaş, Saruhan Hünel, Didem Balçın, Erkan Avcı, Serhat Kılıç, Yıldıray Şahinler, Yeşim Ceren Bozoğlu, Kanbolat Görkem Arslan, Seray Kaya, Seçkin Özdemir, Teoman Kumbaracıbaşı, Burak Çelik, Hakan Yılmaz, Nihat Altınkaya, İpek Karapınar, Rüzgar Aksoy, Seda Yıldız gibi isimlerin yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Ahmet Yılmaz oturuyor.

Sultan Mesut zehirlenir

BefausZaferi’nin üzerinden seneler geçmiş ve Osman Bey’in çocukları büyüyerek bey olmuşlardır. Osman Bey ise hayali olan Bursa uğruna fetihlere devam etmektedir. Malhun Hatun Osman Bey’in her zaman en büyük destekçisi olarak arkasındadır. İlk fetih için hangi kaleye sefer düzenlenecektir?Fetih hazırlıkları sürerken Konya’dan Sultan Mesut’un zehirlendiği haberi gelir. Yeni sultan seçimi mücadeleleri başlamıştır. Halime’nin vefatının ardından toparlanamayan ve acılar içinde kıvranan Bala Hatun iyileşebilecek midir?

Yakup Bey’e suikast

Germiyanoğlu Yakup Bey Yenişehir sınırına büyük bir Pazar kurar. Bu pazarda Yakup Bey’e suikast düzenlenir.Üstünden  Kayı kimliği çıkan suikastçı için Yakup Bey nasıl bir yol izleyecektir. Osman Bey ile devam edegelen sultanlık yarışı kan davasına mı dönüşecektir. Hazır Anadolu beyleri birbirine düşmüşken Roma’yı diriltmek isteyen Vasilis’in uçlardaki kirli planı nedir? Osman Bey oğlu Alaeddin Bey’i Konya’ya gönderir. Yakup Bey’de kzını göndermiştir. Alaeddin ile Gonca arasında bir yakınlaşma olacak mıdır? Yakup Bey Sultan Mesut’un vefatı sonrası Türk’e sultan olmak için hangi hamleleri yapacaktır? 

…Ve Yunus Esintisi

Konya zayıflayınca başıbozuklar uçlara yerleşir. Orhan Bey başıbozukları babası Osman Bey’in ardında savaşmaya çağırır. Orhan Bey’in bu hamlesinden Yakup Bey’in oğlu Mehmet’in de haberi olur. Yenişehir’e şiirleriyle nefes olmaya gelen Yunus Emre Osman Bey ve hanesine nasıl bir etkide bulunacaktır?

04-10-2023
Yorumlar