Şahmaran’ın yeni sezon tarihi belli oldu

Güney illerimizden Adana, Tarsus ve Ege’de Datça civarlarında çekilen Şahmaran dizisinin görüntü yönetmenliğini Yon Thomas üstleniyor.

Şahmaran dizisi hangi kanalda yayınlanıyor? İkinci sezonu ne zaman ekranlara geliyor? Dizide yer alan oyuncu kadrosundaki isimler kimler? Dizi ilk sezonunda kaç bölüm yayınlandı? Dizinin senaristi ve yönetmeni kim?Dizinin yapımını ve yapımcılığını kim üstleniyor?Şahmaran dizisi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımzın içeriğinde…

Şahmaran’ın yeni sezon tarihi belli oldu

Başrollerini Serenay Sarıkaya ile Burak Deniz’in paylaştığı dijital platformun iddialı isimlerinden Netflix’in sevilen dizilerinden Şahmaran ilk sezonunda oldukça ses getirmeyi başarmıştı. Netflix’in yerli dizileri arasında en yüksek izlenme oranlarına ulaşan Şahmaran’ın yeni sezonu için güzel oyuncu Serenay Sarıkaya’dan beklenen haber geldi. Uzun zamandır müjdeli bir haber beklenen Şahmaran dizisi son anda herhangi bir değişiklik olmazsa aralık veya ocak ayında izleyicisi ile buluşacağı açıklandı. 

Oyuncu kadrosu ve karakterleri

 Tims&B Productions’un yapımını üstlendiği Şahmaran dizisinde rol alan oyuncu kadrosu ve canlandırdıkları karakterler şu şekilde sıralanıyor ; Serenay Sarıkaya – Şahsu, Burak Deniz – Maran, Mustafa Uğurlu – Davut, Mahir Günşiray – Ural, Mert Ramazan Demir – Cihan, Ebru Özkan – Çavgeş, Hakan Karahan – Lakmu, Elif Nur Kerkük – Medine, Mehmet Bilge Aslan – Salih, Berfu Halisdemir – Diba, Nilay Erdönmez – Hare, Nil Sude Albayrak – Bike, Ayşe Lebriz Berkem – Tutku, Ece Ertez – Lilit, Beran Soysal – Camsap, Almina Günaydın - Şahsu'nun çocukluğu, Öznur Serçeler – Gül, Beyazıt Gülercan - Tamar Dede.Dram, macera ve fantastik tarzındaki Şahmaran dizisinin senaryosunu Pınar Bulut kaleme alıyor. Yönetmen koltuğunda Bertan Başaran ve Umur Turagay’ın oturduğu dizinin ilk sezonu 8 bölüm olarak çekilmişti. İlk olarak 20 Ocak 2023 tarihinde izleyicileri ile buluşan dizinin yapımcılığını Burak Sağyaşar ve Timur Savcı üstleniyor. Güney illerimizden Adana, Tarsus ve Ege’de Datça civarlarında çekilen dizinin görüntü yönetmenliğini Yon Thomas üstleniyor. 

Dizi konusu

Şahmeran genelde bereketi, doğurganlığı ve iyiliği temsil etmesine karşın masallarda yılan figürü ile temsil edilir. İran ve Pers mitolojisinde yer alan Şahmaran dizisinin konusu özet olarak şöyle ;Öğretim görevlisi olarak Adana’ya tayin olan Şahsu yıllar yıllar önce annesini terk eden dedesi ile yüzleşmeye karar verir. Bu yolculukta kendisini Şahmaran soyundan gelen ve ismi Mar olan sıra dışı ve gizemli bir topluluk içinde bulur.

08-11-2023
Yorumlar