Selahaddin Eyyubi dizisinden ilk fragman geldi

Güçlü oyuncu kadrosu, dikkat çekici aksiyon sahneleri ve sırlarla dolu dramatik öyküsüve tarihe dokunan farklı senaryosu ile şimdiden merak uyandırmayı başardı.

Selahaddin Eyyubi dizisi hangi kanalda izleyici ile buluşuyor? Selahaddin Eyyubi karakterini canlandıracak olan ünlü oyuncu kim? Dizi oyuncuları ve karakterleri kimler? Selahaddin Eyyubi kimdir? Eyyubi devleti hangi coğrafyada hakim idi? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımzın içeriğinde. İşte detaylar ...

Selahaddin Eyyubi dizisinden ilk fragman geldi

TRT 1 ekranlarında fırtına gibi esmeye hazırlanan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi görücüye çıkmaya hazırlanıyor. Gazze’deki son durum sonrası daha da önem kazanan dizi güçlü prodüksiyonu ile dikkat çekiyor. Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturan büyük komutan Selahaddin Eyyubi’nin hayatını ekranlara taşımaya hazırlana diziden ilk tanıtım filmi geldi. Güçlü oyuncu kadrosu, dikkat çekici aksiyon sahneleri ile ilgi çekme iddiasındaki yapım sırlarla dolu dramatik öyküsüve tarihe dokunan farklı senaryosu ile şimdiden merak uyandırmayı başardı. 

Dizi oyuncuları

Yüzyıllar önce üç büyük din bakımından da kutsal sayılan kadim Kudüs şehri’ni işgalden kurtaran Selahaddin Eyyubi’nin büyük başarılarla dolu hazin hikayesini ekranlara taşıyan dizinin başrollerinde Uğur Güneş ve Dilin Döğer bulunuyor. Dizide yer alan oyuncu kadrosu ve canlandırdıkları karakterler şu şekilde sıralanıyor; Uğur Güneş - Selahaddin Eyyubi, Dilin Döger – Süreyya, Doğan Bayraktar – Ahmet, Mehmet Ali Nuroğlu – Nurettin Zengi, Zeynep Kumral – Fatma, Kaan Çakır – Nusredüddin, Hakan Vanlı – Emir Reyhani, Murat Han – Gabriel, Ekin Türkmen – Melike Hatun, Gökçe Akyıldız – Sara, Erdinç Gülener – Ömer Molla, Ali Erşan Duru – Turan Şah, Tuvana Türkay – Victoria, İzzet Yüksek, Buse Varol - Zümrüt, Baran Andıç, Sezgin Uzunbekiroğlu, Özgür Cem Tuğluk, Ömer Turan, Metehan Şahiner, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Abdül Süsler, Egemen Yavuz. ”

Selahaddin kimdir?

Eyyubi devletinin kurucusu ve ilk hükümdarı olan Selahaddin Eyyubi Irak, Suriye ve Mısır coğrafyasında hüküm sürdü. Kudüs Fatihi olarak tarihte eşsiz bir konuma sahip olan Selahaddin Eyyubi Haçlılara karşı vermiş olduğu başarılı mücadelelerle dost düşman herkesin takdirini kazanmış büyük bir komutandır. Küçük yaşlarından itibaren hayatı dizide yer alacak olan büyük komutanın özellikle Haçlı Seferlerine karşı inanılmaz başarıları ve Kudüs’ü fethetmesi dizinin ana konularının başında geliyor. 

02-11-2023
Yorumlar