Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu hayata gözlerini kapadı

Sinemamızın unutulmaz isimlerinden Esen Püsküllü’nün 58 yıllık hayat arkadaşı olan Selahattin Yücel Uçanoğlu Türk sinemasının en üretken isimlerindendi.

Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu hangi ünlü isimle evliydi ve bu evliliğinden kaç çocuğu vardı? Ünlü yönetmen Yücel Uçanoğlu kaç yaşında vefat etti? Ünlü yönetmenin cenazesi hangi camiden kalkacak? Ailesi usta yönetmenin vefat haberini nasıl duyurdu? Emektar yönetmen kaç yapımda yönetmenlik yaptı, kaç film senaryosu yazdı ve kaç filmin yapımcılığını yaptı? Ünlü yönetmen Yücel Uçanoğlu hakkında tüm merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımzın içeriğinde. İşte detaylar …

Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu hayata gözlerini kapadı

Pek çok filme ve diziye imza atan ünlü yönetmen Yücel Uçanoğlu90 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Aynı zamanda senaristlik geçmişi de olan Uçanoğlu özellikle 1960 ile 2005 yılları arasında aktif olarak sinema sektöründe unutulmaz işlere imza attı. Yine sinemamızın unutulmaz isimlerinden Esen Püsküllü’nün 58 yıllık hayat arkadaşı olan Uçanoğlu Türk sinemasının en üretken isimlerindendi. Usta yönetmenin ailesi "Babamız Salahattin Yücel Uçanoğlu Hakkı rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 21.11.2023 Salı günü öğle namazında kılınacaktır müteakip Beşiktaş Sinan Paşa Camii’nden kalkacaktır" şeklinde acılı haberi sevenlerine duyurdu.

Cenazesi Sinan Paşa Camisi'nden kalkacak

Kralların Öfkesi, Gurbetçiler, Azrail benim, Atmaca Mehmet, Sığıntı, İyi Aile Robotu gibi yapımlara imza atan usta yönetmenYücel Uçanoğlu’nun cenazesi 21 Kasım 2023 Salı günü öğle namazın müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Beşiktaş Sinan Paşa camisinden kalkacak.

Son olarak Sonbahar filmini yönetti

11 Eylül 1934 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gözlerini açan ünlü yönetmen tam 178 filmde yönetmen koltuğunda oturdu. Bu filmlerden 131 tanesinin senaryosunu da bizzat kendisi yazdı. Ayrıca dört filmde de yapımcılık deneyimi yaşadı. Yönetmenliğe ilk defa 1960 da Yanık Ömer filmi ile başlayan Uçanoğlu 1965 yılında yönetmiş olduğu İhtiras Kurbanları filmi için hep ilk filmim ifadesini kullanırdı. Unutulmaz usta oyuncu Esen Püsküllü ile 1966 yılında evlenen usta yönetmen 1990 lı yıllardan itibaren televizyon dizilerinde yönetmenlik yapmıştır. Esen Püsküllü ile olan evliliğinden 1 i erkek biri de kız olmak üzere 2çocuk sahibi idi. Usta yönetmen ve senarist Selahattin Yücel Uçanoğlu’nun en son yönetmenlik yaptığı yapım Sonbahar filmi oldu. 

20-11-2023
Yorumlar